Pitanje

Imam probleme sa trnjenjem ruku koje me bude tokom noći,sad su trnci krenuli prema laktovima u zadnje vrijeme, zatim kosa mi opada,vratni pršljen me počeo boliti…imali kakva preventiva? sta da radim?

Odgovor

Da li ste do sada išli kod lekara na neka ispitivanja? Ako niste trebalo bi da odete, da proverite stanje kičme, možda počinju neke promene na pršljenovima (deformacije, okoštavanje) koje dalje dovode do bola, trnjenja… Možda će vam preporučiti neku fizikalnu terapiju ili rehabilitaciju u banji, u svakom slučaju dobićete savete o vežbama koje treba da radite da se spreči dalji napredak promena na kičmi.

Preventivno možete koristiti ginko , koji poboljšava cirkulaciju, mikrocirkulaciju (snabdevenost ćelija kiseonikom). Primenjuje se i kod trnjenja ruku, nogu.

Opadanje kose može biti sezonsko, genetski uslovljeno, usled hormonskog disbalansa, kod anemije, kod gljivičnih oboljenja kože glave… Možete uzeti neki kompleks vitamina, minerala, aminokiselina u kapsulama, koji služe za izgradnju dlake (Fitoval, Nutrival, Hair and nails…) U slučaju da postoji njihov nedostatak u organizmu, ove kapsule će biti efikasne. Kapi koprive su dobre da se piju i da se utrljavaju u koren kose, protiv opadanja. Često je kod žena i anemija uzrok opadanja kose, to možete proveriti krvnom slikom.

 

A šta ti misliš o ovom? Imaš li već iskustva sa tim?

Ne moraš biti član facebook-a, da bi mogla/mogao napisati svoje mišljenje. Možeš postovati i anonimno, samo u polja ispod komentara unesi svoje ime ili neko ime (name) i e-mail adresu.

Komentari

komentara